A'SPIK group зайняла 5% українського ринку цукру

10 лютого 2020, 18:16 2103

Заводи групи компаній A'SPIK group, незважаючи на минулорічне просідання виробництва цукру, наростили вихід «солодкого продукту» на 12 тис. т., або на 20%.

Як говориться у повідомленні компанії, у 2019 році цукровики з Хмельниччини випустили понад 72 тис. т цукру. З них 46 тис. т виготовили на «Старокостянтинівському цукровому заводі», а 26,4 тис. т — на «Шепетівському цукровому комбінаті». Власне, такі результати сягнули 5% від сукупного об'єму «солодкого» виробництва України, що склав 1,48 млн т.

У A'SPIK group пояснюють, що попри негативні ринкові тренди, у Старокостянтинові примножили виробництво завдяки партнерським стосункам з аграрними підприємствами краю, які збільшили посівні площі під «солодкий» коренеплід, та впровадженню нових технологій.

Водночас, у Шепетівці вдалося наростити результативність переробки цукрових коренів завдяки модернізації виробничих потужностей та зростанню рівня цукристості буряків.


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряка, зернової групи, сої, кукурудзи. ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський Цукровий Комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряка, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного об'єму цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.