A'SPIK Group купить для цукрового буряку лабораторію-робота 

26 травня 2020, 10:30 1847

Компанія A'SPIK Group має намір встановити на Шепетівському заводі першу в Україні автоматизовану сировинну лабораторію, у якій замість людини якість цукрових буряків визначатиме робот.

Як говориться у повідомленні компанії, завод також отримає лінію сухого транспортування буряків.

«Наразі на комбінаті вже встановили нові очисні агрегати для цукрових коренів: землевідділювач та мийку барабанного типу від відомого німецького виробника — компанії Glass und Wolff. Досвід ТОВ «Старокостянтинівцукор» вже довів, що це обладнання забезпечує високу ефективність очистки коренеплодів перед їх безпосередньою переробкою», — пояснюють в компанії.

В A'SPIK Group зазначають, що модернізація та автоматизація виробництва є дуже важливими чинниками в сучасних умовах. Адже щороку площі під цукровими буряками в Україні скорочуються, а світові ціни на цукор близькі до історичних мінімумів. Відтак, лише постійне удосконалення технологічних і бізнес-процесів дозволяє залишатися конкурентоспроможним на «солодкому» ринку та гарантує гідні зарплати для працівників. 


Для довідки: A'SPIK group займається виробництвом цукру, вирощуванням цукрового буряка, зернової групи, сої, кукурудзи. ТОВ «Старокостянтинівцукор» і ПрАТ «Шепетівський Цукровий Комбінат», що входять до групи, спеціалізуються на переробці цукрового буряка, виробництві цукру, меляси, гранульованого жому. Підприємства виробляють 5% загального державного об'єму цукру, що дало можливість ввійти в ТОП-5 найбільших виробників цукру.