ALFA Smart Agro стала переможцем престижної премії у галузі захисту рослин

13 листопада 2019, 17:21 1872

ALFA Smart Agro отримала перемогу у номінації «Найкраща компанія з регіону, що зростає» (Best Company from an Emerging Region) міжнародної премії Crop Science Awards 2019 (Agrow Awards) у Лондоні.

Переможцем премії вперше в історії стала українська компанія, говориться у повідомленні ALFA Smart Agro.

Як зазначається, в категорії «Найкраща компанія з регіону, що зростає» відзначають команди, які зробили найбільший вклад у розвиток галузі засобів захисту рослин у своєму регіоні. Судді міжнародної премії Crop Science Awards 2019 високо оцінили стратегію розвитку ALFA Smart Agro, яка фокусується на розробці нових продуктів та інновації в формуляціях.

«Стратегія розвитку ALFA Smart Agro — це пошук нових рішень, які відзначаються, в першу чергу, зручністю застосування, швидкістю дії та високою ефективністю в полі. Crop Science Awards вважається найпрестижнішою нагородою у галузі захисту рослин. Для нас це дуже висока оцінка — бути серед кращих компаній з усього світу та перемогти в номінації, де разом з нами змагалися інноваційні та технологічні компанії з різних країн та регіонів. Це підтверджує правильність нашого шляху та надихає команду на нові досягнення», — зазначив голова наглядової ради компанії ALFA Smart Agro Борис Тодоров. 

За 4 роки компанія ALFA Smart Agro оновила портфель продуктів на 50% та випустила на ринок 25 інноваційних препаратів, 9 із яких з«явилися у 2018 році. Сьогодні 24 інноваційні препарати ALFA Smart Agro захищені патентами. Три технології компанія патентує в Європі за міжнародною процедурою. Такий підхід дозволив компанії швидко завоювати довіру аграріїв України та збільшити свою присутність на ринку, що й відзначили судді міжнародної премії Crop Science Awards 2019.

Окрім перемоги у номінації «Найкраща компанія з регіону, що зростає», ALFA Smart Agro увійшла до фіналу премії у номінації «Найкраща інновація в формуляції» (Best Formulation Innovation). Цю відзнаку присуджують за революційні рішення у пошуку нових формуляцій і сполук, а також найзначніші інновації в формуляції агрохімічних та біологічних препаратів, які призводять до покращення безпеки користувачів, зменшення негативного впливу на довкілля та підвищення ефективності продукту.

Вихід до фіналу у цій номінації компанії ALFA Smart Agro забезпечила технологія Smart CompleX, яка дозволяє зменшити пестицидне навантаження на ґрунт та довкілля, а також має ряд технологічних переваг. Сьогодні ця технологія використовується при виробництві інноваційних протруйників ALFA Smart Agro Кантаріс та Авіценна.


Для довідки: нагорода Agrow Awards була заснована у 2007 році і до сьогодні вважається найпрестижнішою відзнакою у сфері захисту рослин. Вона створена, щоб відзначити компанії, які запропонували найвизначніші інновації та зробили вагомий вклад у розвиток галузі в цілому. Авторитетне журі, до складу якого входять незалежні експерти, визначає переможців серед претендентів з усього світу. Цього року премію присуджували у 14-ти номінаціях.