ALFA Smart Agro автоматизує фасування засобів захисту рослин

28 березня 2018, 10:46 4727

Білоцерківський завод препаративних форм (БЗПФ) компанії ALFA Smart Agro переходить на автоматичне фасування продукції. На підприємстві встановлено першу в Україні автоматичну лінію фасування засобів захисту рослин, яка самостійно наповнює каністри, в динаміці їх закупорює та здійснює усі операції з маркування.

Як говориться у повідомленні компанії, новітнє обладнання виключає вплив людського фактору на даному етапі виробництва, гарантуючи споживачам фасування продукції у відповідності до найвищих міжнародних стандартів якості.

«Ми з усією відповідальністю стверджуємо, що на сьогоднішній день БЗПФ є лідером з якості виробництва засобів захисту рослин та мікродобрив в Україні. Це питання принципове для нас, система контролю якості удосконалюється постійно. Встановлення автоматичної лінії фасування — один з етапів модернізації виробництва, переваги якого обов'язково оцінять агровиробники», — зазначає директор Білоцерківського заводу препаративних форм Роман Шпаченко.

Управління автоматичною лінією фасування комп'ютеризоване. Система самостійно розподіляє готовий продукт по каністрам в об'ємах з точністю до декількох грамів. Споживач може бути на 100% впевнений, що отримав рівно ту кількість препарату, яка зазначена на етикетці.

Важливо, що процес закупорювання наповненої тари відбувається в динаміці — роботизована «рука» встановлює та закручує кришки по мірі руху каністр, що значно пришвидшує виробничий процес. Зусилля, з яким проводиться дана операція,  програмується заздалегідь.

Перша автоматична лінія фасування засобів захисту рослин на БЗПФ обслуговує виробництво водорозчинних концентратів (гербіцидів). Вона здійснює фасування продукції у тару об'ємом від 1 до 20 літрів. Її виробнича потужність в середньому становить 3600 літрів на годину. Найближчим часом аналогічна автоматична лінія фасування буде також встановлена у цеху з виробництва пестицидів у формі концентрації суспензій.

«Автоматичне фасування засобів захисту рослин — це насамперед покращення продукту для споживача. Мінімізуючи вплив людського фактора, БЗПФ гарантує аграріям ще вищу якість продукту, на рівні світових виробників», — наголошує Роман Шпаченко.


Для довідки: ALFA Smart Agro — провідний виробник засобів захисту рослин та мікродобрив, входить до ТОП-5 лідерів ринку України. В портфелі компанії представлені понад 70 продуктів. Велика кількість препаратів, створених ALFA Smart Agro, не мають аналогів в Україні.  

Білоцерківський завод препаративних форм компанії ALFA Smart Agro з виробництва засобів захисту рослин та мікродобрив був відкритий у 2016 році. На сьогоднішній день його виробничі потужності становлять 11,4 тисяч тонн на рік, що дозволяє забезпечити близько 15% потреб українського ринку.