AgriLab створює господарство з ресурсозберігаючими технологіями та точним землеробством

05 березня 2021, 13:20 1946

Сучасне господарство з повним циклом ресурсозберігаючих технологій та елементів точного землеробства створює компанія AgriLab. Поля новоствореного господарства AgriLab Farming знаходяться у Чернгівській області на низькопродуктивних землях — тут переважно «бідні» легкі грунти та строкаті поля. Втім, в AgriLab впевнені, що за допомогою індивідуального підходу і технологій точного землеробства навіть такі поля можуть стати прибутковими.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Це не дослідні поля чи демо, а справжнє реальне «живе» господарство, де ми, як і кожен аграрій ставимо собі за мету — отримати більше прибутку з кожного гектара при оптимальних витратах. Водночас, ще одне наше стратегічне завдання — це покращення «здоров'я грунту» — підвищення рівня загального агрофону, родючості грунтів за рахунок впровадження ресурсозберігаючих технологій, адже ми плануємо обробляти ці землі у довгостроковій перспективі. Тож ми не лише агроконсалтингова компанія, яка створює рішення для ефективного  землеробства, тепер ми також і агровиробники», — розповів СЕО AgriLab Ярослав Бойко.

За процесом створення агрокомпанії «з нуля» та усіма технологічними нюансами впровадження технологій точного землеробства  можна буде стежити на youtube каналі. В AgriLab планують детально розповідати про всі агрономічні, технологічні та економічні рішення, які прийматимуть на AgriLab Farming, щоб кожен фермер, який працює із малопродуктивними полями міг обрати для себе оптимальну виробничу технологію.

«Ми будуємо повністю відкрите господарство: з відкритими економічними даними, агрономічними результатами, технологічними рішеннями. Аграрії у будь-який час і день зможуть завітати на наші поля, щоб на власні очі подивитися що і як тут працює. Ми маємо багаторічний досвід впровадження технологій, які підвищують ефективність агровиробництва. Створення AgriLab Farming — логічний крок розвитку AgriLab.  А для аграріїв цей «кейс» буде корисний тим, що вони зможуть спостерігати за тим, які рішення підбираємо ми для своїх полів, як впроваджуємо точне землеробство, як вирішуємо різні виробничі завдання і застосувати ті чи інші рішення у себе».


Для довідки:  AgriLab  — агроконсалтингова компанія, команда якої першою в Україні починала впроваджувати точне землеробство. Сьогодні компанія представлена в Україні та Казахстані.