Аграрії тестують три інноваційних продукти від Байєр 

24 травня 2021, 10:23 2378

Цього року українські аграрії мають можливість протестувати в реальних умовах три продукти з лінійки засобів захисту рослин від компанії «Байєр».

Про це повідомив керівник департаменту клієнтського маркетингу Аграрного підрозділу Андрій Перчиць.

«Заборони на законодавчому рівні унеможливлюють виведення на ринок України інноваційних продуктів, які не зареєстровані в країні, де розміщені виробничі потужності. Це значно обмежує модернізацію систем захисту, завдяки якій сільськогосподарські виробники могли б використовувати більш ефективні рішення, тим більше, що є розроблені рішення спеціально для ринку Східної Європи. Разом із тим ми маємо новинки у засобах захисту рослин і насінні», — зазначає Андрій Перчиць.

За його словами, новий продукт «Байєр» для кукурудзи, гербіцид Мерлін Флекс Дуо, надає виробникам додаткову гнучкість.

«Цей гербіцид можна використовувати як в досходовий період, так і в ранньопіслясходовий період. У цьому є вирішення проблеми нашого ринку погодних умов, коли інколи незрозуміло, як використовувати систему захисту кукурудзи. Також гербіцид Мерлін Флекс Дуо є безпечним у сівозміні та не має обмежень в посіві культур після його використання», — розповідає Андрій Перчиць.

Ще одна новинка компанії — інсектицидний протруйник для зернових культур Гаучо Ево, який є наступником відомого продукту Гаучо Плюс.

«В новому препараті значно покращено формуляцію, що дозволяє препарату бути більш дружнім до навколишнього середовища та утримувати діючу речовину на насінні, зводить до мінімуму утворення пилу», — розповідає Андрій Перчиць.

Третя новинка була виведена на ринок у 2020 році — інноваційний фунгіцид нового покоління для контролю цілого комплексу хвороб ячменю та пшениці Аскра Xpro.

«Це потужний продукт для захисту зернових культур, де двома інновативними діючими речовинами надається більш потужний контролюючий ефект проти основних листкових хвороб та хвороб колосу. Минулого року українські аграрії вже тестували на полях цей продукт і ділилися позитивними результатами, коли добавка врожаю на озимій пшениці була близько 1 т порівняно зі стандартною технологією захисту», — зазначає Андрій Перчиць.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua