Росія на місяць перекрила чверть Чорного моря

29 липня 2019, 16:23 2711

Росія з 24 липня по 19 серпня перекрила п'ять районів Чорного моря, сумарною площею 118,57 тис. км2, що становить більше чверті його загальної площі (436,4 тис. км2).

Про це повідомляє «Український мілітарний портал» із посиланням на дані міжнародних приписів мореплавцям.

«Фактично зазначені райони перекривають звичні і рекомендовані міжнародні морські судноплавні шляхи в Болгарію, Грузію, Румунію і Україну, майже блокуючи морське сполучення з цим країнами», — пише видання.

Термін дії міжнародних приписів №280, №287A, №287B і 0817/2019 — аж до 19 серпня.

Чітка причина закриття не вказується, частина ділянок позначена як територія «з небезпечної навігацією і небезпекою плавання», частина закрита для проведення заходів бойової підготовки.

«Слід зазначити, що у Російської Федерації немає стількох наземних і надводних сил, щоб була необхідність у перекритті такої площі в відповідних районах для проведення комплексу заходів бойової підготовки. Також у неї відсутня необхідна кількість плавзасобів для контролю і перекриття відповідних районів для забезпечення безпеки судноплавства і, в першу чергу, риболовлі та окремих підприємств рибного промислу, які не завжди можуть отримати відповідні приписи в термін», — вказує видання.