Уряд Великобританії інвестує $28 млн в AgTech

05 липня 2019, 11:06 2175

Уряд Великобританії інвестував $28 млн в кілька високотехнологічних сільськогосподарських проектів, спрямованих на скорочення забруднення, мінімізацію відходів та виробництво більшої кількості продуктів харчування.

Ці інвестиції є частиною сучасної промислової стратегії уряду, для якої Великобританія взяла на себе зобов'язання збільшити витрати на R&D до 2,4% ВВП до 2027 року, повідомляє Forbes.

Проекти включають в себе Rootwave, що базується в Йоркширі, яка буде використовувати грант в розмірі $875 тис. для використання електрики замість хімікатів для знищення бур'янів на коренях. Tuberscan, в Лінкольнширі, витратить $496 на розробку радіолокатора для наземного, підземного сканування і штучного інтелекту (AI) для моніторингу посівів картоплі та визначення готовності до збирання. Уряд сподівається, що технологія збільшить урожай приблизно на 5-10%, а також скоротить кількість харчових відходів при мінімальних додаткових витратах.

Проект в Мідлсексі буде використовувати грант в розмірі $295 тис., щоб допомогти коровам пастися без нагляду фермерів, встановлюючи датчики IoT на воротах ферми, які зв'язуються з GPS-трекерами на коровах, щоб відкривати і закривати ворота, дозволяючи худобі вільно пастися.

Понад $1,5 млн було виділено The First Fleet — компанії, де використовують перших у світі автономних мультимодальних роботів для роботи з м'якими фруктами. Система спрямована на перетворення роботизованого виробництва полуниці на комерційно актуальну систему. Шеффілдський проект aiScope буде використовувати грант в розмірі $1,27 млн для застосування штучного інтелекту і аналізу для боротьби з чорноплідною травою звичайних злаків — вони сподіваються заощадити фермерам $735 млн в рік.

А в Північній Ірландії обіцяють створити першу в світі платформу для введення даних, що охоплює ланцюжок поставок яловичини.