Визначене місце зустрічі виробників органічної картоплі

10 липня 2018, 19:00 3709

Європейські картоплярі цього року зустрінуться у Нижній Саксонії 12–13 вересня. Наразі підготовка до польової виставки PotatoEurope йде повним ходом.

Про це повідомляють організатори заходу.

Зокрема, на фермі Ріттергут Бокероде, поблизу Спрінг-Міттельроде в Нижній Саксонії, ідеальні погодні умови та добре підготовлений ґрунт дали змогу наприкінці квітня висадити картоплю з дотриманням найсучасніших технологій.

Керівник проекту д-р Вілфрід Вольф, який представляє DLG (Німецьке сільськогосподарське товариство), відзначив, що 120 учасників із розділу селекції, добрив, захисту рослин, а також технології виробництва та переробки картоплі вже зареєстровані для участі у заході.

Основна увага приділятиметься експериментальним ділянкам, демонстрації машин, зокрема вперше будуть представлені агрегати для механічної боротьби з бур'янами тощо.

У співпраці з KÖN (Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen GmbH — центр компетенції з органічного ведення сільського господарства Нижньої Саксонії), DLG готує спеціальний пункт «Місце зустрічі органічного виробництва картоплі». Тут виробники техніки, постачальники послуг, асоціації та профільні організації представлять широкий спектр рішень, які охоплюватимуть питання, пов'язані з успішним вирощуванням та маркетингом органічної картоплі. Акцент ставитимуть переважно на виборі сорту, управлінні запасами, збиранні врожаю та різних аспектах маркетингу. Спеціалісти DLG і KÖN забезпечать унікальну інформаційну платформу для фермерів, які розглядають можливість переходу до органіки, а також тих, котрі вже працюють на успішних органічних фермах.

Ще однією родзинкою буде «Оптоелектроніка». У цьому розділі виставки будуть зосереджені живі демонстрації оптоелектронних технологій для сортування немитої картоплі. Виробники продемонструють обладнання, яке може виявляти й видаляти чужорідні тіла з-поміж бульб, а також сортувати їх за розміром та визначеними параметрами.

Крім того, DLG та Сільськогосподарська палата Нижньої Саксонії представлять особливий проект, що вивчає альтернативні процедури щодо зменшення застосування гербіцидів у рамках PotatoEurope 2018. На фермі Ріттергут Бокероде висадили тестові ділянки, де можна буде порівняти різні хімічні методи обробки з методами механічного та фізичного знищення бур'янів.


Для довідки: Торгова виставка PotatoEurope 2018 організована DLG за підтримки UNIKA (Union des Deutschen Kartoffelwirtschaft — Союз німецьких виробників картоплі).

За додатковою інформацією звертайтеся до д-ра Вілфріда Вольфа (DLG) за тел.: +4906924788272 чи поштою: [email protected]


AgroPortal.ua за матеріалами журналу Agroexpert