Конгрес озвучив прогноз для сільського господарства США

07 липня 2019, 11:01 2156

Голова комітету з сільського господарства США Коллін Петерсон зазначив, що ціни на землю впадуть, ціни на зернові залишаться на рівні, і в наступному році можливі банкрутства фермерських господарств. Ситуація буде схожа на кризу в американському АПК 1980-х років.

Про це повідомляє AgWeek.

Низькі ціни на урожай, за словами Петерсона, були викликані перевиробництвом, тарифами адміністрації Трампа і відсутністю ринків збуту соєвих бобів, що позначилося на сільському господарстві.

«Щиро здивований, що більшість фермерів отримали фінансування для врожаю 2019 року, з огляду на кілька років низьких цін. Думаю, ті, хто перебуває на межі банкрутства в цьому році, можуть бути витіснені в наступному році», — зазначив конгресмен.

Петерсон передбачає, що сільське господарство вступає в економічний цикл, який буде виглядати як 1980-ті роки, коли втрати права викупу і банкрутства виводять з ладу тисячі фермерів по всьому Середньому Заходу.

Петерсон додав, що в минулому році він намагався внести поправки в додаткові системи безпеки в новий закон про ферми, але він не отримав необхідного схвалення республіканців. Його порада фермерам, які можуть опинитися на межі банкрутства, полягає в тому, щоб зберегти хоча б те, що у них є.