Через корупцію світова економіка щорічно втрачає $ 2,6 трлн

11 грудня 2018, 10:43 1735

Щорічний обсяг хабарів в світовому масштабі становить $ 1 трлн. Корупція призводить до того, що світова економіка втрачає $2,6 трлн.

Про це повідомив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, передає прес-служба ООН. Він закликав зробити все можливе для припинення хабарництва, обману і шахрайства.

«Корупція існує у всіх країнах — багатих і бідних, на півночі і на півдні. Вона є посяганням на цінності та ідеали Організації Об'єднаних Націй. Корупція позбавляє людей шкіл, лікарень, відлякує інвесторів і веде до розбазарювання природних ресурсів. Вона підриває верховенство права і сприяє скоєння інших злочинів», — заявив генеральний секретар ООН.

Він підкреслив, що ухилення від сплати податків, відмивання грошей та інші фінансові махінації підривають зусилля щодо досягнення Цілей сталого розвитку.
 
«За даними Всесвітнього економічного форуму, щорічні втрати, пов'язані з корупцією, становлять не менше $2,6 трлн, або 5% світового валового внутрішнього продукту», — зазначив глава ООН. Антоніу Гутерріш закликав об'єднатися в боротьбі з корупцією і домагатися повернення викрадених активів.