Британські фермери шукають альтернативу гліфосату

08 жовтня 2016, 10:48 2088

Незважаючи на те, що до винесення остаточного рішення щодо впливу гліфосату на здоров'я людини залишається принаймні 15 місяців, британські вчені і фермери вже почали пошук альтернативних рішень для його заміни.

Про це повідомляє «Інфоіндустрія».

Як зазначає видання, британські фермери в більшості випадків використовують гліфосат для обробки полів перед посівом, що забезпечує створення оптимальних умов для росту на перших етапах розвитку сходів культур.

Сьогодні гліфосат є найпопулярнішим гербіцидом. Він знаходиться під пильною увагою політиків і екологічних організацій.

Для дослідження альтернативних методів контролю бур'янів у передпосівній створено нову польову лабораторію. Очікується, що вона зможе зібрати навколо себе звичайних виробників, які хочуть скоротити свою залежність від гліфосату, і представників органічного землеробства, що тримають курс на зменшення кількості обробок пестицидами.

Один з учасників дослідницької групи і фермер за сумісництвом Ендрю Вуф зазначає, що для досягнення успіху необхідно розробити систему, за допомогою якої вегетативну масу можна використовувати як мульчуючий матеріал, який у подальшому слугуватиме джерелом поживних речовин для сільськогосподарських рослин.


Для довідки: гліфосат — неселективний системний гербіцид, який використовується для боротьби з бур'янами, особливо багаторічними. Посідає серед гербіцидів перше місце в світі за обсягами виробництва. Діюча речовина засобів випускаються під торговельними назвами «Раундап», «Гліфор», «Торнадо» та «Ураган».