ФАО пропонує рішення для оцінки ризиків використання пестицидів

02 жовтня 2018, 14:15 1987

Відділ рослинництва та захисту рослин ФАО розробив інструментарій, покликаний надати країнам із низьким і середнім рівнем доходів підтримку в процесі реєстрації пестицидів.

Він сприяє прийняттю обґрунтованих рішень і може використовуватися для виявлення високотоксичних пестицидів, оцінки ризику їхнього використання та розгляду можливих заходів щодо пом'якшення ризику.

Як інформує ПроАгро з посиланням на прес-службу ФАО, нинішні втрати 20-40% врожаю відповідають рівням, зареєстрованим 50 років тому.

«Незважаючи на те, що пестициди мають істотне значення в зниженні цих втрат, при неправильному їх використанні вони можуть мати серйозні негативні наслідки для здоров'я людини й навколишнього середовища. Інтенсифікація аграрного виробництва та негативний вплив внаслідок змін клімату створюють додаткове навантаження на сільськогосподарські культури, викликане окрім цього поширенням шкідників та хвороб», — повідомили в ФАО.

За словами фахівця ФАО з сільського господарства Тані Сантіванез, регіональне співробітництво має вирішальне значення для управління, реєстрації та контролю над використанням пестицидів в Європі та Центральній Азії.

«Реєстрація пестицидів дозволяє органам влади визначати, які продукти дозволені до використання та з якою метою. Також реєстрація надає можливість контролювати якість, рівень використання, вимоги, маркування, упаковку і рекламу пестицидів», — додала експерт.


Для довідки: посухостійкі та імунні сорти рослин, препарати швидкої дії, технології точного живлення та захисту рослин для оптимізації використання добрив і препаратів — найактуальніші проблеми й аспекти розвитку ринку агрохімії та насіння будуть розглянуті під час конференції «Агрохімія та насіння 2018» 14 листопада 2018 року в м. Київ.