В Україні лише два медовари мають ліцензії на випуск медових напоїв

20 жовтня 2019, 09:27 3524

Українські медовари, після законодавчих змін щодо підтримки розвитку виробництва терруарних вин і натуральних медових напоїв, можуть отримувати ліцензію на виробництво алкогольних напоїв та мають змогу розвивати і популяризувати медові напої як національний бренд. Але на сьогодні лише два медовари скористалися такою можливістю — ПСП «Дружба» та ТД «Меди Межиріччя».

Про це розповів народний депутат України Роберт Горват під час медового форуму «Україна медова і світ».

«Сьогодні для отримання ліцензії на виробництво алкогольних напоїв виробнику медових напоїв потрібно надати лише 4 дозвільних документа. Минулого року в бюджеті нам вдалося «протягнути» правку для того, щоб ліцензію на виробництво могли отримати і приватні підприємці 4-ї групи. Адже саме ліцензія дозволяє виробнику стати на полиці магазинів, а навіть невелика дистрибуція допомагає швидше заробити», — зазначає Роберт Горват.

За його словами, як тільки 20-30% медоварів отримають ліцензії та офіційно вийдуть на торговельні мережі — адже сьогодні саме супермаркети є основним реалізатором продукції — збільшиться попит і зросте популяризація медових напоїв.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua