Про це в коментарі AgroPortal.ua сказав дендролог Євген Ткачук.
Він вирощує хурму з 2005 року в Кропивницькому. Щороку з семи дерев збирає по 30 кг плодів.
«Багато у чому успіх залежить від правильного вибору сорту. Також перші три роки потрібно захищати кору молодих дерев від намокання снігом», — каже він.
За його словами, фрукт містить до 45% цукрів, пектини, органічні кислоти. Його застосовують в кулінарії: для приготування пудингів, пирогів, джемів.
При цьому Ткачук зазначає, що з кожним роком кількість людей, які цікавляться хурмою, збільшується.
«Часто вони отримують недостовірну інформацію про хурму. Вони бажають мати крупні фрукти — такі, які продають на ринках. Деякі продавці подають інформацію таким чином, щоб покупці обирали сорти з крупними плодами хурми східної та гібридної. Але вони неморозостійкі та не можуть плодоносити на півночі країни. От і виходить дезінформація», — говорить він.
Ткачук додає, що загалом ця культура невимоглива, підходить навіть для садівників-аматорів, але в українських реаліях не є промисловою.
Ірина Кравченко, AgroPortal