В ГорбоГорах знають, як зупинити трудову міграцію

05 червня 2019, 10:50 2307

СОК «ГорбоГори» підпише угоду про співпрацю з кредитною спілкою «Анісія», щоб мати фінансовий інструмент та спростити кредитування для малих одноосібників, які тільки починають свою справу.

Про це повідомив голова СОК «ГорбоГори» Антон Мільчевич під час семінару «Інструменти побудови моделей формування ланцюгів доданої вартості задля сталого розвитку сільських територій», який пройшов в рамках Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019».

«В зв'язку з тим, що Пустомитівський район Львівської області близький до кордону, дуже багато людей виїжджає на заробітки. Тож нам потрібно думати над тим, щоб зупинити трудову міграцію. Найперше потрібно створити умови, аби люди могли працювати і заробляти в своєму селі, а для цього потрібно мати дешеве кредитування. В молоді сьогодні постає питання власного житла і стартового капіталу для власної справи. Для вирішення цього питання ми розробили механізм впливу: кредитна спілка кредитуватиме, але гарантом виступатиме кооператив «ГорбоГори», — розповідає Антон Мільчевич.

За його словами, також «ГорбоГори» за підтримки Інституту сільського господарства Карпатського регіону закінчує підготовку зі створення дорадчої служби, що дасть можливість скористатися державною підтримкою, виділеною на дорадчі служби.

«Для створення агрокластеру потрібно, щоб взаємодіяли між собою три речі: приватний бізнес, наука і органи влади. Нам вдалося спрацюватися, приватний бізнес повірив у справу, влада допомогла, наука підтримала, тому за два роки існування СОК ми показали вражаючий результат і продовжуємо розвиватися», — зазначає Антон Мільчевич.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua