Трейдери: На українське зерно не скаржились

24 травня 2019, 14:55 1999

Трейдери в цьому сезоні не отримували жодних нарікань на українські зернові, але продовжуватимуть приділяти увагу якості та працювати, щоб українські стандарти наближались до європейських.

Про це розповів старший трейдер Promising International Trading Co. DMCC Хазем Сакер під час торговельної панелі в рамках Grain Ukraine Conference 2019.

Як зазначив генеральний менеджер регіону Дунай/Україна Cargill Васіле Варварой, за наявності надійного постачальника у трейдерів, як правило, не виникає проблем з якістю зерна.

«Дуже важливо, щоб на фермерському рівні була можливість заробляти, а щодо якості зерна, то українські фермери вже конкурують з європейськими», — зазначив Васіле Варварой.

Під час обговорення питання виходу на нові ринки Хазем Сакер відмітив, що перспективними і простими для трейдерів є країни Африки: Алжир, Туніс.

«ЄС є найнадійнішим ринком, де всім подобається торгувати. У той же час конкуренція там дуже сильна, тому ми також повинні продовжувати розвивати азіатські ринки, щоб будувати довгострокову стратегію, адже збереження торговельної моделі співпраці з ЄС в найближчі 15 років можливо не буде найкращою для українського ринку», - відзначив трейдер Olam International Руслан Русаков.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua