Думка: На ринку землі повинні діяти прозорі та однакові для всіх правила

29 листопада 2019, 12:40 1850

Зважаючи на те, що саудівська компанія SALIC у 2018 році здійснила найбільшу інвестицію в Україну, її керівництво вважає справедливим, якщо всі гравці при відкритті ринку землі матимуть однакові права і гратимуть за однаковими правилами.

Про це повідомив віце-президент компанії SALIC Вільям Інгланд в рамках ІІ Саудівсько-Українського аграрного бізнес-інвестиційного форуму.

«Ми вітаємо зміни, які наразі відбуваються в Україні, але ми хочемо бути частиною чесного і прозорого процесу. Ми свого часу взяли на себе складний актив — агрохолдинг «Мрія», і після багатьох років, відколи «Мрія» перебувала в турбулентності та біді, люди нарешті відчули себе впевненими і гордими за компанію», — розповів Вільям Інгланд.

За його словами, в разі зняття мораторію на землю і надання компаніям права її придбати, SALIC заслужила право купити землю, яку орендує, обробляє та на якій вирощує культури.

«Ми не зацікавлені в спекуляції, ми хочемо мати землю, щоб займатися сільським господарством в Україні», — зазначив Вільям Інгланд.


Для довідки: SALIC UK в листопаді 2018 р. придбала «Мрія Агрохолдинг». За неофіційними даними угода обійшлася компанії в $242 млн. У червні «дочка» SALIC UK — CFG і «Мрія Агрохолдинг» завершили процес об'єднання. Оновлена компанія працює під брендом «Континентал Фармерз Груп» і обробляє 195 тис. га в п'яти областях Західної України.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua