Бобові потрапили в фокус державної підтримки

02 грудня 2019, 09:14 2765

Бобові культури можуть бути ширше представлені на світових ринках і державна підтримка, зокрема, буде спрямована на розширення ринків збуту для української сільськогосподарської продукції.

Таку думку висловила заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Інна Мєтєлєва під час конференції «Майбутнє бобових».

«Державна підтримка в сільському господарстві фокусується на двох речах. Перше — введення в обіг земель сільськогосподарського призначення для надання сільгоспвиробникам більше можливостей для виробництва, збільшення продуктивності та ефективності у виробництві і зовнішньому партнерстві. Наступний фокус — створення нових робочих місць та зростання експортного потенціалу. Бобова індустрія в цьому питанні найбільш цікава, бо виробництвом бобових займаються переважно малі та середні виробники, фермери. І на це є сьогодні фокус державної підтримки», — зазначає Інна Метелєва.

За її словам, зважаючи на світові тренди в харчуванні, зростання світового попиту, зміни клімату, найбільш цим фокусам відповідають безпосередньо бобові культури.

«Тому ми продовжуватимемо ініціативи пов'язані з виробництвом, переробкою та розширенням ринку збуту ураїнської продукції на зовнішніх ринках. Ми будемо фокусуватися також на органічному виробництві, в Украіни є можливості бути ширше представленими на світових ринках», — підкреслила Інна Метелєва.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua