Аграрій: Для більшості великий ризик — сіяти лише озимі

22 лютого 2017, 08:00 2402

Для багатьох фермерських господарств великим ризиком є сіяти тільки озимі культури.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю AgroPortal.ua висловив керівник підприємства «Агро-Консалт АВ» Александер Волтерс, який на площі більш ніж 3500 га вирощує тільки озимі культури.

«Дуже мало людей роблять так, як я (сіють тільки озимі. — Прим. ред.). Багатьом фермерським господарствам не вистачає техніки, щоб сіяти ще й восени. Друга проблема — треба дуже старанно працювати. Коли ми сіємо ріпак, я дуже уважно дивлюся, скільки насіння лежить на 1 м², як працює сівалка. Якщо вона неправильно налаштована (невірна конфігурація) — ріпак може вродити не так, як ми очікуємо», — розповідає аграрій.

«N. B.!» Александер Волтерс: Байдужий до своєї справи агроном може зменшити врожай озимих на третину

Ще однією проблемою в Україні Александер Волтерс назвав те, що деякі фермери сіють озимі культури не тоді, коли необхідно.

«Я бачив, як на заході країни ріпак сіють у середині липня. Але це дуже рано! Нормальні терміни для цієї культури — з 1 по 15 серпня. Ми висіває саме так. Якщо посіяти занадто рано — ріпак замерзне, тому що до зими виросте дуже великим», — пояснив він.


Для довідки: «Агро-Консалт АВ» веде діяльність у Здолбунівському районі Рівненської області вже 9-й рік. 95% площ підприємство відводить під озимі.