5 Елемент: створений, щоб захищати

17 листопада 2018, 07:00 2432

У галузі органічної продукції тільки єдиній компанії з України вдалося пройти сертифікацію від ECOCERT. Сертифікат має міжнародний статус, визнається в 132-х країнах світу і гарантує натуральне походження та екологічно чисту продукцію.

Виробник нано-добрив, компанія «5 Елемент», в жовтні отримала сертифікат якості ECOCERT від незалежної французької організації, яка спеціалізується на сертифікації органічних продуктів і технологій їх виробництва.

«Щоб отримати таку сертифікацію, потрібно мати високу якість препаратів, весь час працювати над удосконаленням технології виробництва і також мати професійну підготовку колективу. До цієї події ми готувалися цілий рік і за цей проміжок часу отримали ще два сертифікати Бюро Верітас (Bureau Veritas), а також пройшли сертифікацію в компанії «Органік Cтандарт», — розповідає власник і генеральний директор «5 Елемент» Володимир Білий.

За його словами, виробників комплексних технологій, аналогічних «5 Елементу», у світі всього налічується 7. Але українська продукція має значну перевагу — препарати виготовляються в формі концентрату, а не в формі водного розчину, як практикують інші виробники.

«До того ж маємо добре налагоджену логістику і свою продукцію і в будь-яку країну світу можемо доставити максимум за 7 днів. Звичайно, зараз виробництво працює не на повну потужність, але за потреби ми можемо за добу виробляти таку кількість препаратів, які покриють 1 млн га», — розповідає Володимир Білий і зазначає, що відповідно до бізнес-плану протягом 5 років планується будівництво ще 6-ти заводів «5 Елементу» в таких країнах як Єгипет, Індія, Туреччина, Китай, Бразилія і США.

Повну версію матеріалу читайте в нашій рубриці ORGANIC STYLE.