Виконавчий директор Молочного комітету ЄБА, координатор проекту «3 молочні продукти в день»
Не только бизнес, но и конечный потребитель может пострадать от решения увеличить в разы плату за услуги ветеринарно-санитарного контроля на границе, официально закрепленного Приказом №18 Министерства аграрной политики и продовольствия Украины в начале этого года.
«Пирятинський сирзавод», який входить до складу групи компаній «Молочний Альянс» — одного з членів Молочного комітету Європейської Бізнес Асоціації, 25 травня 2016 року урочисто відкрив новий цех із виробництва сухих молочних продуктів.
Українські молочники продовжують вивчати перспективи доступу на нові ринки для своєї продукції і не лише у Європі.
В Україні 4 березня 2016 року стартував швейцарсько-український проект «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочний продуктів». Метою проекту є підтримка створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу доданої вартості.
Зона вільної торгівлі України з ЄС відкрила вітчизняним виробникам двері до європейського споживача. Щоправда, обмеживши безмитне ввезення квотами. Як отримати дозволи на експорт і хто вже встиг це зробити?
Молоко – дуже важлива складова нашого раціону. Дитячі каші на молоці, кефіри, йогурти, молоко з чаєм, кавою чи просто так… Чого ми хочемо від цього продукту? Насамперед, корисності, безпеки та смаку. Але який із видів молока відповідає всім цим параметрам?
Здорове, раціональне та збалансоване харчування є необхідною складовою життя людини. На жаль, за останні десятиліття структура споживання продуктів в Україні різко змінилася як за рахунок зменшення корисних продуктів (м'яса, молока, овочів і фруктів), так і «завдяки» погіршенню якості самого харчування.