Наталія Грюнвальд
Експерт ринку сертифікації насіння та садивного матеріалу
Ціни на зерно залишають бажати кращого. Та щоб аграріям навіть за таких умов мати рентабельність, принаймні, мінімальний плюс, потрібна якість зерна.
Якість — це головний фактор української аграрної продукції, який необхідно забезпечувати, щоб комфортно працювати та експортувати. І дійсно, інституційний розвиток та операційна досконалість спрямовані на створення умов, коли продукція якісна, і репутація виробника з України зростає.
Сьогодні все частіше розглядають сою як прибуткову культуру. Продукція затребувана на світових ринках, і 2023 рік обіцяє бути сприятливим для сої та бобових. І традиційно виробники хочуть мати максимальний урожай і високу якість сої.
Цьогорічний урожай кукурудзи був дуже мінливим. Спершу низький рівень опадів спричинив хвилювання, та всерйоз виробники занепокоїлися підвищеною вологістю з вересня, а також тим, як зібрати до зими посіви і що робити з якістю врожаю.