Кизилово-шоколадна колаборація

15 березня 2021, 06:26 3503

Виробник кизилу ТМ FAMBERRY разом із виробником шоколаду El.f представили українським споживачам свою колаборацію у вигляді кизилово-йогуртових дропсів, фундуку та мигдалю у кизиловій карамелі та шоколаді.

«Ми постійно експериментуємо та шукаємо унікальні смаки, які будуть гармонійно поєднуватися із нашим шоколадом, — розповідає AgroPortal.ua засновник El.f Еліна Бойко. — Кизил — одна з наших улюблених ягід, вона має яскравий смак, але, на жаль, не дуже поширена. Для виробництва шоколаду потрібен саме сублімат цієї ягоди. Тільки Famberry надає високоякісний продукт, придатний для нашої технології». 
 
Додатковим аргументом співробітництва з Famberry для El.f стало те, що вони виготовляють чесний продукт, контролюючи весь виробничий процес.

 Еліна Бойко, засновник El.f

«Завдяки яскравим смакам як кизилу, так і шоколаду, ми можемо створювати безліч цікавих варіацій. Наприклад, ми створили винятковий за смаком темний шоколад із кизилом, драже з карамелізованим мигдалем, а поєднання кизилової пастили з нашим шоколадом викликає бурю смакових емоцій», — каже засновниця El.f.
 
El.f не використовує в своїх продуктах какао-порошок — шоколад виготовляється виключно з якісних какао-бобів.
 
«Коли постав вибір сировини для виготовлення шоколаду, ми багато відпрацьовували рецептури, спробувавши безліч сортів какао-бобів. Коли нарешті вибір було зроблено, ми поїхали до Амстердаму на конференцію какао-трейдерів, де остаточно впевнились у вірності свого вибору. Чесно кажучи, орієнтувалися виключно на свої смакові вподобання», — згадує Еліна Бойко.

Після удосконалення в El.f рецептури були зафіксовані лабораторними дослідженнями та був отриманий сертифікат відповідності ДСТУ 3924.2014.
 
«Боби, з яких ми робимо шоколад, вирощені в Гані. На плантації вони проходять процеси ферментації та сушіння і саме в такому вигляді надходять до нас, — каже Бойко. — Какао-боби дбайливо обсмажуються та ретельно очищають від шкарлупи — какао-велли. Саме ретельність очищення, яка сягає 99%, надає шоколаду яскравого смаку. Після очищення какао-боби потрапляють до спеціального млина з кам'яними жорнами — меланжера, в якому протягом 24-36 годин, а іноді й довше, відбувається дивовижний процес перетворення суміші інгредієнтів на шоколад».

А додавання різних інгредієнтів, таких як кизил, робить смак продукту більш насиченим та цікавим.
 
«Ми продовжуємо працювати в напрямку поєднання смаків шоколаду та кизилу, щоб створити цілу лінійку не тільки смачних, але й корисних смаколиків повністю українського походження», — зазначає Еліна Бойко.
 
Вона відразу пояснює, що така продукція буде коштувати дорожче промислової, оскільки вона органічна та крафтова.

«Основна відмінність від промислових виробів — це повна відсутність фарбників, замінників та ароматизаторів. Наші смаколики складаються виключно з натуральних продуктів, без жодної хімії», — стверджує Еліна Бойко.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua