Аграрний лайфхак // З чим краще подавати шампанське у новорічну ніч

31 грудня 2020, 06:33 3268

Головний напій новорічного столу — ігристе вино — невимогливий у закусках. Але все ж деякі правила для подачі шампанського існують. Залежно від закусок шампанське буде розкривати свій смак по-різному.

Сир

Сири — відмінна закуска до шампанського і звичайного вина. Через демократичність цін сир є ще і найпоширенішим продуктом, який супроводжує ігристі вина. Чим солодше вино, тим більш оригінальним і насиченим повинен бути смак сиру. Сухе шампанське відмінно поєднується з брі або камамбером.

Морепродукти

Сухе і напівсухе шампанське дуже добре поєднується з рибою та суші. Риба може бути слабосолона або нежирна смажена. При приготуванні риби або морепродуктів не використовуйте оцет або лимонний сік — ці інгредієнти зіпсують смак шампанського.

Бутерброди

Традиційно на Новий рік готують бутерброди з червоною або чорною ікрою — це відмінний супровід до шампанського брют. Можна поекспериментувати з фруктами — бутерброд з ананасами, сиром і апельсинами, наприклад.

Горіхи

Суміш горіхів також підійде до шампанського — злегка підсмажений мигдаль, сирі волоські горіхи, фундук, кеш’ю.

М'ясо

З м'яса можна приготувати холодні закуски, достатньо замаринувати, а потім відварити або посмажити соковитий шматок. До м'яса можна подавати фруктовий соус, який також поєднується з вином. Класичний варіант м'ясної закуски — качка, запечена з яблуками.

Десерт

Як фруктовий десерт до шампанського прийнято подавати полуницю, яблука і випічку з цими фруктами. Також непогано поєднується вино з морозивом, пудингом або тортом. Головне, щоб у цих стравах не було лимона і кофеїну.


AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua