logo

Личный взгляд

Vis-a-vis с Анатолием Кисилем. В любом негативе есть будущий позитив

Vis-a-vis с Анатолием Кисилем. В любом негативе есть будущий позитив

Личный взгляд 24 сентября 2020. 07:35 2058

Отец и сыновья Кисили («Байс-Агро») эффективно развивают не только аграрный бизнес. К каждому делу подходят и профессионально, и по-философски. Как говорит отец, Анатолий Кисиль: одна голова хорошо, а пять — лучше.

*текст подається мовою спілкування 

«Доля подарувала мені чотирьох синів, тепер кожен із них має певний напрям сімейного бізнесу. Найстарший Ігор керує пивною галуззю, Євген займається зберіганням, переробкою та реалізацією зерна. Віталій — хлібопекарським напрямом, Андрій — іншими бізнесами, які є в родині. А я — весільний генерал :). Невістки також працюють у бізнесі. До речі, старшій внучці 11 років, і вона вже освоює агросферу», — розповідає Анатолій Іванович.

Хоч він і жартує, що не при справах, насправді повністю включений в операційну роботу, постійно на зв’язку і готовий підказати та допомогти з будь-якого питання. Каже, що по-іншому не може, відпочинок не на часі, й саме від роботи отримує задоволення та натхнення рухатись далі.

Господарство «Байс-Агро» в середньому в рік виділяє близько 2 млн грн на ремонти доріг, оскільки це найболючіше питання в сільській місцевості. Також допомагають школам, особливо в популяризації спорту. «Оскільки я сам граю у волейбол, то і в школах акцент на даний вид спорту», — каже аграрій. І додає, що грає за районну депутатську команду. У сім'ї так повелося, що спорт люблять усі, але волейболом активно займаються ще дружина та одна з невісток.

Господарство «Байс-Агро» обробляє близько 14 тис. га на Черкащині та невеликі ділянки — в Кіровоградській області. У структурі посіву: пшениця, соя, соняшник, кукурудза, повна переробка пивоварного ячменю, також пшениця частково переробляється на борошно для хлібозаводу.

До пивоварного ячменю особлива увага — вирощують чеські та німецькі сорти, в залежності від сезону сіють 1-1,5 тис. га. Адже він іде на один із кращих пивзаводів України, де виготовляється пиво під торговою маркою «Уманьпиво».

У технічному парку «Байс-Агро» є 7 тракторів і 3 комбайни бренду Massey Ferguson. «Перший комбайн купили ще в 2000 році, а трактори почали купувати 4 роки тому. На сьогоднішній день за співвідношенням ціни та якості — це найкращий трактор, — констатує Анатолій Кисіль. —Під словом «якість» я маю на увазі якомога менше поломок і затрат на обслуговування».

Власник «Байс-Агро» каже, що основний аргумент наявності такої широкої лінійки Massey Ferguson — це оперативний та якісний сервіс, який забезпечує компанія «АМАКО Україна».  

«Представник «АМАКО Україна» у Черкаській області Віктор  Чернушенко навіть сам веде облік мотогодин та попереджає наших спеціалістів, коли потрібно робити техобслуговування. Адже в шаленій гонці, в ритмі постійної мультизадачності для нас це дуже важливо», —коментує Анатолій Кисіль.

«Байс-Агро» має 6 тракторів потужністю по 320-340 к.с. і один — 210 к.с. Вони працюють із 8-корпусними плугами, дисковими агрегатами, 12-метровими культиваторами, при посіві використовуються 9-метрові сівалки.

Анатолій Іванович каже, що найбільша ефективність у плані витрат пального при роботі з тракторами Massey Ferguson відчувається на оранці, оскільки при виконанні даної операції зазвичай найбільше помітна різниця в порівнянні з іншими тракторами.

Також Анатолій Кисіль констатує, що, в разі збільшення земельного банку, в планах — збільшення лінійки техніки бренду Massey Ferguson. В іншому випадку — будуть працювати над оновленням наявної.
 
На запитання, чи часто Анатолій Іванович дегустує пиво, каже, що пробує вже те, що є на полицях магазинів, а на виробництві цим займаються найкращі фахівці.

Все обладнання на пивоварному заводі було поставлене з Німеччини, дещо — з Данії та Нідерландів.

Перший етап реконструкції «Уманьпиво» відбувся у 1998 році, саме тоді Анатолій Кисіль став там директором. А вже у 2004 році старший син почав другий етап реконструкції.

«Сьогодні це один із найтехнологічних заводів України. І я з гордістю скажу, що Ігор Кисіль —найкращий керівник у пивоварній галузі України. Він знає все — від електрики до технології заводу. Намагається відвідувати всі важливі виставки та кращі заводи світу», — додає Анатолій Кисіль.  

Щодо захоплень, то, окрім волейболу, аграрій грає у великий теніс. Розповідає, що любить гірські лижі, обов'язково раз на рік їде на море.

Анатолій Іванович — мисливець ще зі шкільних років. Але каже, що не обов’язково щось вполювати, головне — поспілкуватися з природою, подивитися поля, поміркувати в тиші.

«Я до будь-якої ситуації підхожу творчо. У всякому негативі є майбутній позитив. Завжди навчаюсь, стараюсь, щоб мої спеціалісти також навчалися, це дає можливість не розчаровуватися і більше посміхатися», — розмірковує Анатолій Іванович.

Також каже, що він та команда постійно відвідують усі професійні семінари, які проводять партнери. Їздять на виставки, що проходять на території України та за кордоном. Упевнений, завдяки постійному розвитку досягають високих результатів.

«Цього року ми посіли перше місце за врожайністю в районі: озима пшениця — 75,5 ц/га, пивоварний ячмінь — 62,4 ц/га», — коментує Кисіль.

Щодо ситуації з пандемією COVID-19, Анатолій Іванович додає, що цей період для їхнього підприємства став певним випробуванням, але з іншого боку — можливістю проаналізувати зроблене. «Я вірю, що ми стали сильнішими. Довелося оперативно приймати рішення та змінюватись, за інших обставин на це пішло би років п’ять, тому, повторюсь, на все потрібно дивитись позитивно та виносити важливі уроки», —
констатує власник «Байс-Агро». 


Наталія Помянська, AgroPortal.ua 


Ключевые новости аграрного рынка в Telegram

Новости

Показать все

Блоги