Вплив сезонності на пропозицію свинини стає все більш відчутним

26 червня 2020, 11:26 1926

Третя декада червня почалася з висхідного руху цін  на свинину — середньоринкова позначка зросла на 1,8% проти попереднього тижня.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

«Як і очікували постачальники живця напередодні попередніх торгів, товарне поголів«я піднялося в ціні на 0,25-1,5 грн/кг. У наслідок цього діапазон закупівельних цін на свиней забійних кондицій на 26-му тижні зсунувся у бік підвищення на півгривні: за підсумками торгів попереднього тижня більшість товарних партій реалізовували по 43,5-45,5 грн/кг, а середня ціна зупинилася на рівні 44,5 грн/кг», — йдеться у повідомленні.

За відгуками операторів ринку, вплив сезонних чинників на пропозицію живця стає все більш відчутним: спекотні погодні умови вповільнили темпи приросту маси свиней, що суттєво корегує кількість наявного товарного поголів«я у забійній кондиції.

«З огляду на це, виробники свинини вважають, що на початку липня ціни закупівлі залишаться в межах цьоготижневого діапазону. На їх думку, сезонна обмеженість пропозиції «балансуватиме» з відносно млявою реалізацією після тривалих святкових вихідних. Крім цього, окремі переробники ще попереднього тижня відзначали поступове відновлення споживчої активності у курортних зонах на Півдні країни», — повідомляють в асоціації.