В Україні збільшилося виробництво свинини за рахунок мороженого м’яса

27 листопада 2020, 15:20 3140

За даними Державної служби статистики, за 10 місяців 2020 р. м’ясопереробні підприємства випустили 251,7 тис. т свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Це на 5,5%, або понад 13 тис. т більше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це повідомляють в Асоціації свинарів України.

«Значною мірою згаданий приріст обумовило більш активне виробництво мороженої свинини. Так, хоча частка такої продукції в структурі загального виробництва залишається досить невеликою, проте станом на кінець жовтня м’ясокомбінати випустили 24,4 тис. т такої продукції, тобто на 40%, або майже 7 тис. т більше, ніж рік тому. За рахунок цього питома вага мороженого м’яса в структурі виробництва свинини зросла з 7% до майже 10%», — пояснюють в асоціації «Свинарі України».

Також відмічається, що на 5,9 тис. т збільшилося і виробництво основного продукту — свіжої, охолодженої та мороженої свинини, яке за звітний період склало 219,7 тис. т. 

«При цьому, хоча понад ¾ цих обсягів припадає на охолоджені півтуші, позитивну динаміку забезпечило більш активне, ніж торік, виробництво так званого «крупного куска» — необвалених окостів, лопаток та їхніх відрубів: якщо за січень-жовтень 2019-го випуск такої продукції склав 12 тис. т, то цьогоріч він зріс на 65% та сягнув майже 20 тис. т», — додають аналітики.