В Україні змінилися правила будівництва свиноферм

03 жовтня 2017, 10:48 6928

Низка вимог щодо реконструкції/будівництва виробничих потужностей тваринницьких господарств в Україні змінилися у 2017 р.

Про це говориться у повідомленні Асоціації свинарів України.

Так, згідно із законами України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності» та «Про оцінку впливу на довкілля»:

- категорії складності об'єктів містобудування замінено класом наслідків (відповідальності);

- скасовано окремий вид документу, який дає право на виконання будівельних робіт, — декларацію про початок виконання будівельних робіт;

- змінено норми, що регулюють отримання дозволу на виконання будівельних робіт;

- зміни відбулися щодо включення в проектну документацію результатів оцінки впливу на довкілля і необхідності подання таких результатів для отримання дозволу на виконання будівельних.


Для довідки: Асоціація свинарів України — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об'єднує 35 господарств, маточне поголів'я яких становить 35% від загальнодержавних обсягів. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. Крім того, об'єднання виступає організатором освітніх та інших галузевих подій.