Равликовий кооператив виходить на 3 врожаї щороку

17 липня 2019, 13:46 3715

Кооператив «Український кластер виробників равликів», який функціонує у Тернопільській області, планує вирощувати до 1000 т равлика за рахунок кількох врожаїв на рік.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса, який відвідав кооператив в ході робочої поїздки на Тернопільщину.

За його словами, кооператив, окрім звичайної сезонної, розробляє технологію вирощування равликів у теплицях, що дозволить мати щороку 2-3 врожаї.

«Тернопільщина відрізняється від інших регіонів проактивним населенням у плані започаткування і ведення бізнесу. Тут не бояться стартувати з нішевими продуктами з доданою вартістю. Це нетипові бізнеси — равлики, часник, козиний сир та ін.» — зазначив він.

На думку Алекса Ліссітси, це сприяє розвитку експортного потенціалу, адже, наприклад, якщо культури споживання равликів в Україні поки немає, цей продукт користується попитом за кордоном і його готові закуповувати, питання лише у формуванні товарних партій та стабільних умовах ведення бізнесу у країні.

У рамках візиту ГО «Українська асоціація виробників равликів» і асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» сьогодні, 17 липня 2019 р., підписали меморандум щодо сприяння розвитку малого та середнього бізнесу у сільських регіонах.


Для довідки: «Українська асоціація виробників равликів» об'єднує всю Україну. Це — більше 100 ферм. За її сприяння створений також кооператив «Український кластер виробників равликів».