Україна отримала квоти на вилов риби в Атлантиці

13 жовтня 2019, 12:03 6374

Щорічна сесія Організації з рибальства в північно-західній частині Атлантичного океану (НАФО) за результатами засідання 23-27 вересня у м. Бордо (Франція) затвердила національні квоти на вилов риби.

Як говориться у повідомленні Державного агентства рибного господарства, Україні на 2020 рік виділено національну квоту на вилов морського окуня в обсязі 150 т.

«Промислові квоти для груп договірних сторін встановлені за статтею «Інші»: морський окунь, жовтохвоста камбала, довга камбала, білий хек, скат, кальмар, вилов яких здійснюється «за олімпійським принципом» без розподілу на національні квоти. Крім того, якщо за науковими підрахунками відбуватиметься відновлення запасу креветки у підрайоні НАФО в 2020 році, Україна матиме 25 днів для здійснення промислу цього виду біоресурсу у вищезазначеному районі», — додали в Держрибагентстві.

Держрибагентство запросило усіх зацікавлених суб'єктів господарювання долучитися до здійснення промислу у водах північно-західної частини Атлантичного океану. Для цього слід подати необхідний пакет документів


Для довідки: НАФО є міжурядовою організацією з управління рибальством, що здійснюється на наукових засадах в північно-західній частині Атлантичного океану. Організацію створено у 1979 році як правонаступника ICNAF (Міжнародна комісія з рибальства в Північно-Західній Атлантиці). Україна стала членом НАФО у 1999 р.

Кожного року відбуваються засідання НАФО та її робочих органів, у ході яких обговорюються результати проведення наукових робіт з оцінки запасів водних біоресурсів, питання регулювання промислу у північно-західній частині Атлантичного океану, встановлюються національні квоти вилову водних біоресурсів тощо. Квота виділяється безпосередньо державі-члену, тому судно, що веде промисел за цією квотою, має бути під прапором України.