Україна на третину збільшила виробництво замороженої риби

12 жовтня 2019, 10:29 1987

Україна за підсумками січня-серпня 2019 р. виробила 240 т філе рибного замороженого. Це на третину більше (33,3%) аналогічного періоду минулого року.

Про це йдеться у повідомленні Державного агентства рибного господарства.

Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося за такими товарними позиціями:

- філе рибне та м'ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені — 1 909 тонн (+24% до січня-серпня 2018 року);

- риба морська заморожена нерозібрана — 6 652 тонни (+20,8%);

- філе рибне в'ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) — 812 тонн (+53,5%);

- оселедці солоні — 2 060 тонн (+0,4%);

- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб'ячих голів, хвостів та черевець) — 358 тонн (+10,5%);

- продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв із риби) — 1 899 тонн (+16,2%);

- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) — 8 976 тонн (+25,9%).

Крім того, протягом восьми місяців 2019 року в Україні вироблено:

- риба сушена і в'ялена — 2 528 тонн;

- риба солона (крім оселедців) — 1 113 тонн;

- риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також крім риб'ячих голів, хвостів та черевець) — 2 535 тонн;

- продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 8 426 тонн;

- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 1 374 тонни;

- ікра інших риб — 1 813 тонн.