Ціни на свинину стабілізувалися, але прогнозується зниження

16 серпня 2020, 08:00 4884

Другий тиждень серпня відзначився відносною сталістю на ринку живця: внутрішні котирування залишилися в межах минулотижневого діапазону, а середня ціна практично не змінилася.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України (АСУ).

«Цього тижня більшість товарних партій реалізували по 47-48,5 грн/кг, що відповідає ціновому коридору попереднього тижня. У наслідок цього середня ціна залишилася на рівні 47,8 грн/кг. Вищий рівень цін на свинину живою масою сформувався на Півдні країни: у наслідок меншої концентрації виробників свинини в регіоні та обмеження пропозиції товарного поголів«я через спекотні умови ціни сягали 49-50 грн/кг», — розказала керівник аналітичного відділу АСУ Олександра Бондарська.

Як зазначається, у ході моніторингу цінових очікувань серед представників м«ясопереробної галузі, більшість опитаних прогнозували незмінність цін закупівлі на наступному тижні.

«Так, у більшості регіонів пропозиція свиней забійних кондицій залишається сезонно послабленою, переробники відзначають низьку забійну вагу тварин. Водночас, реалізація свинини залишається відносно стабільною, а виробники охолодженої свинини очікують деякого пожвавлення споживчої активності напередодні останніх тривалих вихідних літа», — пояснює експерт.

Передбачення поступового послаблення цін, за її словами, переважно лунають від представників Західних областей, які відзначили активнішу пропозицію свинини від сезонних відгодівельників у регіоні. Щодо інших представників м«ясопереробки, то вони очікують поступового послаблення цін ближче до вересня, коли частина споживачів «переключить» свою увагу з м«ясних смаколиків на підготовку до нового навчального року.