ТОП-3 постачальників свинини в Україну

14 червня 2021, 14:24 3027

Імпорт свинини у січні-травні 2021 р. склав 10,3 тис. т. Це на третину перевищує надходження свинини з-за кордону аналогічного періоду 2020 р., та співпадає з підсумками імпорту в січні-травні у 2019 р.

Про це йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

При цьому, аналітики зауважують, що надходження імпортної свинини у другому кварталі відчутно послабилося.

«Понад 70% завезеної за п'ять місяців свинини надійшло саме у січні-березні, тоді як в останні два місяці поставки були менш активними — 1,4-1,5 тис. т/міс. Це менше за середньомісячні темпи надходження свинини за останні три роки», — йдеться у повідомленні.

Цьогоріч першість серед країн-постачальниць утримує Данія, звідки надійшло 48% сукупних обсягів імпорту свинини. Трохи менше чверті вантажів (24%) завезли з Польщі, а трійку основних постачальників закриває Канада з 12%-ми завезеної за січень-травень свинини.

В АСУ відзначають, що ні пожвавлений «притік» імпортної свинини у першому кварталі, ні перевищення сукупних обсягів імпорту над минулорічним показником у січні-травні не мало критичного впливу на ситуацію на вітчизняному ринку свинини.

«Ринок свинини в Україні залишається переважно орієнтованим на вітчизняного виробника. Так, щомісяця промислові свиногосподарства реалізують на забій понад 43 тис. т свинини живою масою. У перерахунку на м«ясо це більш ніж удвічі перевищує сукупний імпорт свинини з початку року», — коментують представники асоціації.