Ristone Holdings оновить поголів’я свиней

30 червня 2021, 09:45 2601

Компанія Ristone Holdings повністю оновить поголів’я свиней у рамках проєкту з реконструкції свиноферми на базі підприємства «Дружба-Казначеївка».

Про це повідомили у компанії, пише Agrotimes.

«Ми хочемо збільшити кількість свиноматок і постановочних місць під них, поміняти генетику — завести ефективніше поголів’я, збільшити площі під відгодівлю. Власне, звичайна історія: за правилами свинарства, яких мало хто зараз дотримується, потрібно кожні шість років міняти поголів’я», — розповів голова наглядової ради Ristone Holdings Вадим Нестеренко.

За його словами, цей процес дуже дорогий і, крім того, передбачає перерву в роботі ферм щонайменше на півтора року, тому багато хто намагається ці правила ігнорувати, а в підсумку опускають рентабельність свиноферми до критичного рівня.

«Як на мене, сьогодні і є той самий час, коли потрібно зайнятися зміною поголів’я, оскільки в цьому бізнесі все одно йде мінус, отже, є сенс і необхідність зупинитися і оновитися. З нашим досвідом і фінансовою стабільністю холдинг може дозволити собі працювати на перспективу», — пояснив Вадим Нестеренко.

Він додав, що ситуація у свинарстві розвивається за синусоїдою: кілька років — підйом, потім — такий же спад.

«Ми плануємо вклинитися в цю синусоїду, щоб відразу вийти на стабільний прибуток», — зазначив Вадим Нестеренко.

Керівник підприємства «Дружба-Казначеївка» Олександр Кудлай повідомив, що господарство вже розпочало роботу в цьому напрямку. До кінця року воно планує позбутися усього поголів’я — свиноматок і тварин на відгодівлі.