Виробництво яловичини на Волині зросло на 60%

28 серпня 2021, 12:01 3950

Підприємства харчової промисловості Волинської області за п’ять місяців поточного року реалізовали продукції на суму 3,8 млрд грн.

Левову частку займають м’ясо та м’ясні продукти, цукор, майонез, кетчупи і соуси, повідомляють в Управлінні агропромислового розвитку Волинської ОДА.

«3,8 млрд грн — це 23,8% в загальному обсязі реалізованої промислової продукції Волинської області», — уточнюють в управлінні.

Індекс виробництва харчових продуктів та напоїв за січень-червень 2021 р. порівняно з відповідним періодом минулого року становив 100,4%, за червень 2021 р. до травня поточного року — 101%.

N.B. #ІндексАПК. Соуси та пасти, або Чим живе агросектор Волині

Підприємствами області за січень-червень 2021 р. вироблено 3,3 тис. т свинини та 422,4 т яловичини і телятини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої, 3,9 тис. т виробів ковбасних та подібних продуктів з м’яса, 10,1 тис. т хліба та хлібобулочних виробів, 524 т здобних виробів, 324,4 т олії соєвої та її фракцій.

Збільшилося виробництво яловичини і телятини (туші, напівтуші) свіжої чи охолодженої на 63,5%, олії соєвої та її фракцій, нерафіновані — на 6%, виробів здобних — на 5%.


Ірина Кравченко, AgroPortal.ua