Виробник: Переробка равликів набагато вигідніша, ніж експорт

08 лютого 2021, 17:36 3253

Равликова ферма Zap. Ravlik має намір відмовитись від експорту на користь продажу готових продуктів з равликів на внутрішньому ринку.

Про це розповів власник ферми Олексій Сорокін в інтерв'ю Regionnews.

Він зазначив, що задумався про переробку равликів, коли не склалося з експортом.

«Тобто ми виростили, зібрали та приготували страву. Продаємо вже готову їжу. Для нас це набагато вигідніше, ніж експорт.

Ми невелика ферма. Пішло б десь 4-5 років, щоб відбити всі інвестиції на експорті. А вже готова страва більш прибуткова, плюс у нас люди дуже добре реагують на новинки. Ми вирішили з експортом взагалі зав«язати. Наша мета — це розповсюдити культуру споживання равликів по всій Україні», — поділився він.

Підприємець нагадав, що раніше устриці були чимось екстравагантним і недосяжним, а зараз багато хто від них фанатіє.

«З часом м«ясо равликів теж полюблять, як ті ж устриці. Ми знаходимося на старті. Поки — ця страва для більшості невідома, але завдяки дегустаціям, ярмаркам, ми потроху знаходимо свого споживача. Кропітка праця, налагоджене виробництво, відпрацьовані рецепти дають свої результати», — розказав він.

Крім того, Олексій Сорокін мріє, що равликове м«ясо можна було купити в магазині, відкрилися кіоски, як з шаурмою.

«Загалом, хочемо скласти конкуренцію фастфудам, бургерам та сушам», — додав він, зазначивши, що для розвитку бізнесу треба, щоб ніхто не заважав введенням карантинів і локдаунів.