Прогноз: Україна збільшить виробництво м'яса птиці на 4,5%

16 лютого 2018, 16:22 3970

Цінова ситуація на ринку м’яса птиці в 2018 році буде визначатись загальною економічною ситуацією в країні та незначною мірою ціновими трендами на зовнішніх ринках.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.

«Ми не прогнозуємо різких цінових коливань, однак відпускні ціни виробників протягом року будуть зростати пропорційно інфляційним показникам та росту затрат на виробництво. Цінові тренди на яйця будуть знаходитись під тиском сезонних факторів та обсягів їх експорту. Як завжди, зниження відбуватиметься у весняно-літній період, а ріст — в осінньо-зимовий», — зазначає Сергій Карпенко.

Говорячи про показники 2018 року, Сергій Карпенко прогнозує, що загальне виробництво м'яса птиці складе 1260 тис. тонн у забійній вазі, з яких промислове виробництво становитиме 1067 тис. тонн, що на 4,5% більше, ніж у 2016 році.

«Експорт м'яса птиці в цьому році очікується на рівні 290 тис. тонн. Щодо виробництва яєць, то завдяки певній стабілізації виробництва в яєчному секторі в минулому році в 2018 році тенденції росту збережуться і виробництво складе 16,1 млрд штук»,  — зазначає Сергій Карпенко.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua