Передвеликодньої активності на ринку свинини наразі не спостерігається

18 квітня 2024, 13:53 828

Ціни на свиней забійних кондицій зміцнюються третій тиждень поспіль.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

«Під час минулих торгів котирування на ринку живця зміцнилися на 1–2 грн/кг, або у середньому на 2,2%. Незалежно від регіону більшість товарних партій цього тижня закуповували по 63–65 грн/кг, а середньоринкова позначка склала 64,5 грн/кг. Така зміна цін підкріплювалася відповідними спостереженнями виробників свинини, які свідчили про спроби заготівельників закупити додаткові обсяги та забронювати товарні партії заздалегідь», — повідомили в асоціації. 

Темпи приросту цін закупівлі, за спостереженнями фахівців, дещо уповільнилися у середині квітня, а заготівельники констатують, що яскраво вираженого передвеликоднього пожвавлення наразі не відчувають. Проте окремі з них помітили незначне просідання продажів порівняно з попереднім тижнем, зокрема через погіршення погодних умов та зниження активності заготівлі сировини з боку глибокої м'ясопереробки. 

«І хоча наразі очікування заготівельників неузгоджені, вони не відкидають ймовірності подальшого росту цін закупівлі та активізацію торгівлі вже наступного тижня за мірою наближення до Великодня», — підсумували в асоціації.