Названо ТОП-3 областей України за виробництвом молока

22 вересня 2020, 10:26 3490

Найбільший обсяг молока за вісім місяців 2020 р. виробили у Полтавській області — 502,1 тис. т. На другому місці — Вінницька область (499,3 тис. т), на третьому — Хмельницька (449,4 тис. т). 

Про це йдеться у повідомленні в Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА з посиланням на Державну службу статистики України.

«Полтавська область залишається лідером із виробництва зерна, має найбільше поголів«я великої рогатої худоби в країні. Також Полтавщина — у п«ятірці лідерів за залученням інвестицій в агропромисловий комплекс», — сказав директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов.

Як зазначається, в області розробили концепцію розвитку сільського господарства регіону до 2027 року.

«Завдання державної стратегії — розвиток сільських територій. Основні регіональні задачі до 2027 року: розвивати кооперацію різних форм, фермерство, забезпечити ринки збуту для малих і середніх виробників, сприяння розвитку інфраструктури для зберігання продукції, запровадження нових технологій та обладнання для переробки сільськогосподарської продукції. Також у стратегії закладені завдання стимулювання розвитку малих і середніх підприємств, розвиток органічного землеробства і впровадження комплексних заходів щодо запобігання та адаптації до зміни клімату», — йдеться у повідомленні.

Крім того, до концепції включено стратегію заходів щодо підтримки малих та середніх підприємств, які не лише виробляють, а й зберігають і переробляють свою продукцію.