На Рівненщині запустили майданчик для відгодівлі ВРХ

02 листопада 2019, 09:15 2350

Майданчик для відгодівлі великої рогатої худоби запрацював 30 жовтня 2019 р. на базі ТОВ «Лебідь Агро» (Рівненська обл.).

Проєкт вдалося реалізувати завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проєкту «Підтримка аграрного і сільського розвитку», йдеться у повідомленні Асоціації виробників молока.

«Даний проєкт відгодівельного комплексу передбачає утримання та відгодівлю великої рогатої худоби молочних порід. Цей унікальний майданчик є прикладом того, що розвивати тваринництво можливо ефективно, адже такі проєкти надають нові резерви прибутковості для господарств, окрім того, вони сприяють створенню робочих місць, збільшенню надходжень від сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів та нарощуванню виробництва м'яса», — говорить координатор Асоціації виробників молока Алла Науменко.

В рамках заходу пройшли дві начальні сесії від консультанта проєкту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Євгена Шатохіна. Експерт розповідав про використання сперми м'ясних гібридних бугаїв на молочному поголів'ї, як спосіб управління ринковими ризиками та про кооперацію виробників у вирощуванні якісної яловичини.