На Рівненщині планують створити молочний кластер

12 березня 2021, 10:26 2537

Сироварню з виробництва крафтових сирів відкрили 10 березня 2021 року в с.Буща Рівненського району на базі сімейної молочної ферми «Юнікасоль».

Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації.

Як зазначається, під час відкриття сироварні відбулось офіційне підписання Меморандуму про співпрацю та взаємодію між облдержадміністрацією, обласною радою та громадською спілкою «Українська кооперативна федерація» для розвитку сімейних молочних ферм на Рівненщині.

В рамках проєкту «Сімейні молочні ферми» заплановано створення молочного кластеру на базі Здолбунівської і Мізоцької територіальних громад.

В ОДА підкреслили, що сімейні молочні ферми здійснюють діяльність переважно у статусі сімейних фермерських господарств, що дає їм право бути учасниками ряду державних програм підтримки. У 2020 році на підтримку сімейних фермерських господарств в область із державного бюджету було спрямовано 1,2 млн. грн.

Також сімейні молочні ферми із обласного бюджету можуть отримати компенсацію відсоткових ставок за кредитами по Програмі розвитку підприємництва або отримати пільговий кредит в сумі 200 тис. грн. по Програмі підтримки фермерських господарств Рівненської області. 


Для довідки: проект «Сімейні молочні ферми» стартував у 2017 році. На сьогодні в Рівненській області створено 16 сімейних молочних ферм, в яких утримується майже 300 корів.