Про це повідомила під час презентації результатів проєкту СУП та Програми U-LEAD з Європою «ОТГ та БІЗНЕС: шляхи сприяння взаємодії» провідний спеціаліст Букачівської ОТГ Тамара Гаргат.
«Наша громада претендує стати найбільшим центром виробництва ковбаси в Україні, — стверджує спеціаліст. — Ще понад 200 років тому в наших краях розпочали роботу маленькі ковбасні мануфактури, які зараз переросли в цехи, що виробляють 40-45 тонн м'ясних продуктів на добу».
За словами Тамари Гаргат, в Букачівській ОТГ знаходиться найбільший в західному регіоні забійний цех та вирощується рогата худоба елітних сортів.
«Наші ковбасні виробники мають свої запатентовані авторські рецепти. Найбільш відомими виробництвами краю є: «Букачівські ковбаси», «Вишнівські ковбаси», а також «Букачівські на дровах», — розповідає Гаргат.
Цього року громада хотіла провести перший «Ковбаса Фест», проте у зв'язку із пандемією COVID-19 перенесли на невизначений час.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua