Львівщина виділить 17 млн грн на створення сімейних ферм

19 січня 2021, 11:00 1652

Комплексна програма на 2021-2023 роки, яку пропонує Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, доповнена новими напрямами, які передбачають трансформацію особистих селянських господарств у сімейні фермерські господарства. Очікуване фінансування від Львівської обласної ради — 17 млн грн.

Про це повідомляють у Департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Як зазначила т.в.о. директора департаменту Людмила Гончаренко, торік завершився період реалізації Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 роки. 

«Програма передбачала створення умов для стабільного динамічного розвитку виробництва сільськогосподарської продукції. Зокрема, за цей період збільшили обсяги виробництва валової сільськогосподарської продукції на 13,9%, у тому числі сільгосппідприємства на 32,9%. Зернових було збільшено на 14,2%, овочів на 64,1%, плодів і ягід на 6,9% за рахунок підвищення врожайності цих культур та збільшення посівних площ. Впродовж 2020 року офіційно зареєстрували 32 сімейні фермерські господарства, у тому числі 23 в молочному скотарстві. Реалізували 30 бізнес-проєктів та інвестиційних проєктів. Додатково створили 20 робочих місць», повідомила Людмила Гончаренко. 

Велика частина нової програми на 2021-2023 роки присвячена забезпеченню споживчої потреби населення та розвитку підприємництва на селі, а також органічного виробництва. Згідно з програмою передбачена фінансова підтримка аграріїв у вигляді часткового відшкодування витрат за придбання та використання біологічних засобів захисту рослин, відшкодування вартості сертифікації органічного виробництва.

«Заплановано реалізацію 62 малих бізнес-проєктів з розвитку аграрного виробництва та організацію аграрних виставок і ярмарків із метою промоції місцевого сільгоспвиробництва. Особлива увага буде приділятись реалізації можливостей молоді, учасників АТО та ООС та жінок у веденні господарств сімейного типу», зазначила Людмила Гончаренко.