Найбільших виробників курятини в Україні перевірять на антибіотики

16 грудня 2019, 10:57 2628

Асоціація «Союз птахівників України» з 1 січня 2020 р. розпочинає контрольований моніторинг використання антибіотиків на підприємствах виробників курятини.

Як говориться у повідомленні асоціації, будуть перевірятися залишки інгібіторів та токсинів у кормах, воді, кінцевій продукції та продуктах життєдіяльності птиці протягом всього циклу її вирощування.

Моніторінг вестиметься на фабриках Агрохолдингу МХП, «Овостар» («Ясенсвіт») та «Володимир-Волинській птахофабриці» (ТМ «Епікур»).

«Всі дослідження відповідно планам моніторингу будуть проводитися в акредитованих за ISO 17025 (міжнародний стандарт лабораторного визнання методів досліджень та простежуваності). Після отримання достатньої кількості даних (3 місяців), відповідно галузевих вимог буде проведено оцінка відповідності (аудит)», — пояснюють в асоціації.

Результати аудиту та висновок про відповідність будуть вважатися підставою для надання права наносити маркування «без антибіотиків» на харчовий продукт даних компаній. Результати аудитів (без конфіденційної інформації) будуть доступні кінцевому споживачу на сайті асоціації.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, відповідно стандартній процедурі залишає право здійснювати нагляд на будь-якому виробничому етапі.