Господарство на Хмельниччині отримає статус племінного репродуктора ВРХ

20 липня 2021, 14:52 3817

ТОВ «Україна 2001» смт Теофіполь Хмельницького району претендує на присвоєння статусу племінного репродуктора з розведення великої рогатої худоби української чорно-рябої молочної породи.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької облдержадміністрації.

Як зазначається, регіональна експертна комісія з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідного статусу суб«єктам племінної справи у тваринництві за місцем провадження господарської діяльності суб»єкта оглянула племінне стадо, яке відповідає типовим для породи ознакам.

«Якісний склад стада і продуктивність тварин відповідає вимогам стандарту породи, згідно діючого законодавства проводиться ідентифікація і реєстрація тварин. Проводиться бонітування тварин, на належному рівні ведеться облік, проводиться оцінка тварин за їх власною продуктивністю», — йдеться у повідомленні.

За результатами роботи надано рекомендації щодо корегування незначних недоліків та прийнято позитивне рішення щодо присвоєння статусу племінного репродуктора з розведення ВРХ української чорно-рябої молочної породи ТОВ «Україна 2021».