До платформи контролю сирого молока приєдналися 270 операторів ринку

20 серпня 2021, 13:22 3195

Користувачами «Молочного модуля» стали вже понад 269 операторів ринку молока з 16 областей України (господарства з виробництва молока та пункти його закупівлі). Крім того, там вже зареєстровані 17 лабораторій Держпродспоживслужби в 13 областях.

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, йдеться у повідомленні відомства. 

Крім того, розроблено  дорожню карту впровадження Програми контролю сирого молока на національному рівні. 

«Це важливо, адже від якості молока та молочних продуктів в значній мірі залежить здоров«я наших дітей та наше майбутнє», — підкреслила вона. 

Зазначається, що дорожня карта — це самостійний комплексний керівний інструмент, який фокусується виключно на молочному секторі і охоплює перехід до системи контролю сирого молока від регіонального пілотного проєкту (10 областей) на національний рівень. Представлена візія до дорожньої карти передбачає, що до кінця 2024 року через впровадження програми контролю сирого молока буде досягнено ключової цілі в молочному секторі —  українське молоко відповідає стандартам ЄС щодо безпечності та якості сирого молока. 


Для довідки: «Молочний модуль» — це ІТ-платформа для програми контролю сирого молока. Через генерацію та подальший аналіз й обробку результатів лабораторних досліджень вона допомагає ефективній співпраці операторів ринку з лабораторіями та компетентним органом.