Гонконг посилив санітартні вимоги до яєць з України

28 січня 2020, 10:48 2217

Умови ввезення вантажів столових яєць виробництва українських підприємств на територію Спеціального адміністративного району Гонконгу змінено.

Про це йдеться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів з посиланням на інформацію компетентного органу Гонконгу.

«Починаючи з 27 січня 2020 року, здійснення експорту столових яєць з авторизованих компетентним органом Гонконгу підприємств можливе лише за наявності підтверджень (експертні висновки уповноважених акредитованих лабораторій), що кожна партія експортованих столових яєць не містить антибіотиків групи фторхінолонів, саліноміцину та є безпечними для споживання людиною», — йдеться у повідомленні. 

Держпродспоживслужба звернула увагу операторів ринку, що експорт столових яєць до Гонконгу можливий лише за умови забезпечення неухильного дотримання вимог країни призначення.


Для довідки: 18 cічня 2020 року в Вінницькій області зафіксовано спалах пташиного грипу. 22 січня Євросоюз обмежив ввезення курятини з України. Пізніше Білорусь відмовилася від поставок м'яса птиці з України.