Дефіцит підштовхнув ціни на свинину до 70 грн/кг

15 вересня 2022, 09:21 11362

Закупівельні ціни на свинину в середині вересня знову рушили вгору на тлі дефіциту живця.

Про це говориться у повідомленні асоціації «Свинарі України».

Так, торги на 37-й тиждень для операторів вітчизняного ринку свинини завершилися підвищенням котирувань на 2-3 грн/кг проти позначки попереднього тижня. Так, у західних та центральних регіонах ціна свинини живою масою переважно коливалася в межах 68-70 грн/кг. Дефіцит кондиційної свинини на сході сприяв підвищенню цін до 70-73 грн/кг.

«Переробники одностайно підтверджують нестачу свиней забійних кондицій, яка цього тижня посилилася. Так, за їхніми свідченнями, ще значна частка живця, що виходить на ринок, має «літню» забійну масу, яка поступається стандартній. Крім цього, низка операторів скоротила обсяги товарних партій чи вимушено пропускає реалізацію, щоб тварини набрали необхідну масу», — пояснюють експерти.

Водночас, як зазначають в асоціації, більшість представників переробки відзначає, що темпи реалізації наразі не слабшають, тоді як чимало операторів мають труднощі із заготівлею свинини в достатніх обсягах для задоволення всіх запитів. Через це окремі переробники були змушені збільшити радіус закупівлі живця попри значні логістичні витрати.