Тваринники набудували ферм на 1,3 млрд грн

08 квітня 2019, 08:00 2736

Дотації в рамках державної програми часткового відшкодування вартості будівництва і реконструкції тваринницьких комплексів минулого року отримали 28 виробників. На будівництво та реконструкцію 51 об’єкту вони отримали кошти у розмірі 1,3 млрд грн.

Про це заявила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева, йдеться у повідомленні міністерства. 

Серед них і малі фермери, і фермери з іноземними інвестиціями, які зареєстровані як суб'єкти господарювання, і працюють в Україні.

«Те ж саме стосується і програми компенсації вартості сільськогосподарської техніки, виробленої в Україні. Ми побачили, що ця програма користується популярністю», — наголосила Ольга Трофімцева та додала, що надзвичайно успішною виявилась програма з підтримки галузі садівництва.

За даними міністерства, 96% ягідних насаджень були закладені завдяки державній підтримці.

Також вона зазначила, що цього року особлива увага буде приділена переробці. Саме тому до  програми держпідтримки включено холодильне обладнання.

В Мінагропроді уточнили, що, за даними регіонів, у 2018 році введено в дію 84 тваринницькі ферми та комплекси, а у 2019 році очікується будівництво та реконструкція 93 тваринницьких об»єктів, з них у скотарстві — 32, свинарстві — 39, птахівництві — 19 та ін.